Werken bij...

Waarom werken bij AmbulanceZorg Limburg-Noord?

Zorg met een hoofdletter Z, daar staan wij bij AmbulanceZorg Limburg-Noord voor. Dit betekent dat wij kwalitatief hoogwaardige ambulancezorg aan alle patiënten leveren. Samenwerking is hierin het sleutelwoord. Als medewerker in de ambulancezorg lever je namelijk nooit een eindresultaat: je behandelt patiënten en neemt ze over van, of draagt ze over aan ketenpartners zoals ziekenhuizen en huisartsen. Daarom stellen wij op het gebied van samenwerken hoge eisen aan onze medewerkers.

Samenwerking wordt naar ons inzicht essentieel in de toekomst van dit mooie vak. In de dynamische wereld van de zorg gebeurt enorm veel en wij kijken graag vooruit en over de schuttingen van ons eigen werkveld heen. De vele ontwikkelingen die zich voordoen zorgen volgens ons voor nieuwe mogelijkheden en kansen die wij met beide handen aangrijpen. De drive om te innoveren, vooruit te kijken en proactief in te spelen op alle veranderingen in het zorglandschap, dát kenmerkt ons als organisatie!

Naast deze drive om te innoveren, staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Wij investeren veel in hun duurzame inzetbaarheid en geven hen de kans om zich verder te ontwikkelen en nog beter te worden. Wij vinden de visie van onze medewerkers enorm belangrijk en maken graag gebruik van hun kennis en talenten. Iedereen krijgt de mogelijkheid om mee te praten over ontwikkelingen en deel te nemen aan nieuwe projecten die je uitdagen om soms verder te kijken dan je eigen vakgebied. Een uitgelezen kans om jezelf op allerlei manieren te ontwikkelen en specialiseren.

Het Team

Ambulanceverpleegkundige

De ambulanceverpleegkundige vormt samen met de ambulancechauffeur het ambulanceteam op de weg. De verpleegkundige is verantwoordelijk voor de hulpverlening aan de patiënten in en rondom de ambulance.

Verpleegkundig centralist

De centralist werkt op de Meldkamer Ambulancezorg in Maastricht en krijg je aan de lijn als je 112 belt. Hij is een ware spin in het web en de belangrijkste informatiebron voor zowel de beller als het ambulanceteam en andere hulpverleners.

Ambulancechauffeur

De ambulancechauffeur vormt samen met de ambulanceverpleegkundige het ambulanceteam en is de rechterhand van de ambulanceverpleegkundige. De grootste verantwoordelijkheid van de ambulancechauffeur is het veilig en snel ter plaatse komen van de ambulance bij een melding.

Tijdens een medewerkersonderzoek in 2017 hebben alle medewerkers hun mening gegeven over verschillende aspecten binnen onze organisatie, goed werkgeverschap was hier een onderdeel van. Met deze beoordeling scoren wij boven het sectorgemiddelde van de Zorg.
Dit zorgt ervoor dat AmbulanceZorg Limburg-Noord in de lijst staat van ‘Beste Werkgevers van Nederland’!

Worden dit jouw collega’s?

Wendy Jansen | ambulance verpleegkundige:

“Je draagt een grote verantwoordelijkheid maar je wordt daarin goed opgeleid.”

Nicole Roberts | ambulance verpleegkundige:

“Het vak is uitdagend, het is niet alleen de zorg voor de patiënt maar ook de omstandigheden waarin je verkeert.”

Theo Rooskens | ambulance chauffeur:

“Ik ga heel graag met mensen om, dat is mijn passie. Het is machtig mooi om mensen te helpen.”

Jai Billekens | ambulance verpleegkundige:

“Je begint aan een dienst en hebt geen idee wat er gaat gebeuren. Het ene moment zitten we lekker koffie te drinken en het andere moment sta je midden op de snelweg bij een auto-ongeval waar je keuzes moet gaan maken.”