Deze post is sinds september 2018 opgeheven
Dienstdoende medewerkers
Ambulance
24-uurs diensten
Bosserheide 29a
5855 EA Well
Dienstdoende medewerkers
Ambulance
Parate diensten
Acaciastraat 15
5802 EK Venray
Dienstdoende medewerkers
Ambulance
24-uurs diensten
Venloseweg 70a
5961 JD Horst
Dienstdoende medewerkers
Ambulances
24-uurs diensten | parate diensten
Van Heemskerckweg
5928 LL Blerick
Aantal
medewerkers: 4
Fte: 3
Van Heemskerckweg
5928 LL Blerick
2 | Fte 1,7
5 | Fte 4,7
15 | Fte 9,5
11 | Fte 7,6
11 | Fte 8,1
6 | Fte 5,3
Nijmeegseweg 40
5916 PT Venlo
6 | Fte 2,3
Nijmeegseweg 40
5916 PT Venlo
Dienstdoende medewerkers
Ambulances
Dagdiensten | Parate diensten
Tegelseweg 210
5912 BL Venlo
Dienstdoende medewerkers
Ambulance
Parate diensten
Saturnus 1
6088 BH Weert
Dienstdoende medewerkers
Ambulance
24-uurs diensten
Heverstraat 9
6003 DG Roggel
Dienstdoende medewerkers
Ambulance
24-uurs diensten
Ellerweg 2B
6037 RS Kelpen
Dienstdoende medewerkers
Ambulance
Parate diensten | Solo diensten
Nassaustraat 79
6043 EB Roermond
Dienstdoende medewerkers
Ambulance
24-uurs diensten
Louis Eijssenweg 4
6049 CD Herten
Dienstdoende medewerkers
Ambulance
24-uurs diensten
Nobelweg 4
6101 XB Echt
Dienstdoende medewerkers
Ambulance
Dagdiensten
JF Kennedylaan 212
5981 WX Helden
Het verzorgingsgebied van AmbulanceZorg Limburg-Noord is langgerekt, van Mook en Middelaar tot aan Susteren. Het gebied wordt doorsneden door de rivier de Maas. Het aantal inwoners bedraagt 515.000 en het gebied is in totaal 1.500 km² groot. Er zijn 12 standplaatsen van waaruit de ambulances vertrekken.
Klik in het kaartje op één van onze locaties voor meer informatie over deze standplaats.
24-uurs dienst (van 8.00 – 8.00 uur)
Parate dienst (3 x 8 uur) & Solisten (2 x 8 uur)
Dagdienst (08:00-17:00 uur)
ALS = Advanced Life Support (Spoed-ambulance)
LCV = Laag Complex Vervoer (Zorg-ambulance)
Solo-ambulance = klein ambulancevoertuig bemand door 1 ambulanceverpleegkundige
AVP = Ambulance Verpleegkundige
ACH = Ambulance Chauffeur
Iedereen kent natuurlijk het beeld van de ambulance die met zwaailicht en sirene voorbij komt snellen. In die gevallen is er sprake van een melding met een levensbedreigende situatie waarin elke seconde telt. Wij proberen dan zo snel mogelijk (de wet schrijft voor: binnen 15 minuten) bij de patiënt aanwezig te zijn om eerste hulp te bieden.
Iets minder bekend zijn de ritten die ook dringend zijn, maar waarbij er geen sprake is van direct levensgevaar. Wij rijden dan met gepaste spoed, maar zonder zwaailicht en sirene, zo snel mogelijk (de wet schrijft voor: binnen 30 minuten) naar de patiënt om eerste hulp te bieden.
Planbare Zorg is vooraf ingepland door de Meldkamer. Patiënten die bedlegerig zijn en/of onderweg verpleegkundige ondersteuning nodig hebben worden door onze daarvoor ingerichte zorgambulance vervoerd naar bijvoorbeeld een afspraak in het ziekenhuis. Het ambulanceteam weet dus vooraf om welke patiënt het gaat en waar deze naartoe gebracht moet worden.
Als je 112 belt wordt eerst aan je gevraagd in welke plaats je je bevindt en welke hulpdienst je nodig hebt: ambulance, brandweer of politie. Als het om een medisch spoedgeval gaat wordt je direct doorverbonden met de Meldkamer Ambulancezorg. In onze regio zit die gevestigd in Maastricht.
Je krijgt een van onze centralisten aan de lijn die vraagt waar jij je precies bevindt (plaats, straat, huisnummer, hectometerpaaltje, etc.). Vervolgens doorloopt de centralist aan de hand van het protocol een aantal vragen om een inschatting te kunnen maken van de situatie. Bijvoorbeeld: wat is er precies aan de hand? Om hoeveel slachtoffers gaat het? Zijn ze buiten bewustzijn? Hoe oud zijn de slachtoffers? Probeer altijd zoveel mogelijk informatie over de situatie door te geven! Aan de hand van al die informatie bepaalt de centralist of er een ambulance naar jou toe komt en zo ja met welke urgentie (A1 of A2?). Het kan dus voor komen dat de centralist met behulp van het protocol vaststelt dat er geen ambulance nodig is, maar een huisarts. In dat geval wordt er direct contact opgenomen met jouw huisarts.
Alle gegevens die de centralist over de situatie heeft verzameld worden doorgegeven aan de dichtstbijzijnde ambulance. Het ambulanceteam weet dus wat er aan de hand is. In de tijd tot de ambulance arriveert is het belangrijk om aan de lijn te blijven. De centralist kan jou om meer bijzonderheden vragen die rechtstreeks worden doorgegeven aan het ambulanceteam. Daarnaast kan de centralist jou ook instructies geven waarmee jij de situatie van de patiënt kunt verbeteren. Het is van groot belang om deze aanwijzingen nauwkeurig op te volgen.
Je kunt het ambulanceteam helpen met het vinden van jouw locatie door de alarmlichten van de auto aan te zetten of iemand op de uitkijk te laten staan. Zet ook alvast de voordeur open en zorg dat het team direct bij de patiënt kan. Als je weet dat de patiënt medicijnen gebruikt, zorg dan dat deze bij de hand zijn als de ambulance arriveert. Kennis over het medicijngebruik kan van groot belang zijn bij de behandeling.
Zodra het ambulanceteam arriveert wordt de patiënt direct onderzocht. De patiënt wordt in een stabiele situatie gebracht en dan bepaalt de ambulanceverpleegkundige of het noodzakelijk is om de patiënt naar het ziekenhuis te vervoeren. Als dit niet het geval is geeft hij uitleg en belt eventueel de huisarts zodat de patiënt vertrouwd thuis kan blijven of verzorgd wordt.
Is het wel belangrijk om de patiënt naar het ziekenhuis te vervoeren dan kan in de ambulance de behandeling worden voortgezet. Het ambulanceteam waarschuwt het ziekenhuis, zodat zij weten dat de patiënt er aan komt. Ter plaatse wordt de patiënt overgedragen aan de Spoedeisende Hulp en krijgen zij zoveel mogelijk informatie van het ambulanceteam over de toestand van de patiënt, de behandeling die de ambulanceverpleegkundige heeft uitgevoerd en de medicijnen die eventueel zijn toegediend.
Vervolgens vult het ambulanceteam de rapportageformulieren in, worden de medicijnen en verbandmiddelen aangevuld en is de ambulance weer inzetbaar voor de volgende melding.