Bij spoed: Bel 1-1-2 !!!

Wanneer bel je 112?

Het noodnummer 112 mag gebeld worden bellen wanneer je denkt dat 
met spoed politie, brandweer of ambulancezorg nodig is. Een ambulance kan nodig zijn als je denkt dat iemand in levensgevaar is. Bijvoorbeeld door een ernstig ongeluk of een andere levensbedreigende situatie. Ook als je het niet vertrouwt of het gevoel heeft dat direct zorg nodig is, bel je 112.

Niet acuut? Bel de huisarts

Heb je gezondheidsklachten, maar is niet direct zorg nodig? Dan is de huisarts je eerste aanspreekpunt. De huisarts bepaalt, vaak in overleg met jou, of ambulancezorg toch nodig is. Als dat inderdaad zo is, belt de huisarts een ambulance voor je. Huisartsen zijn meestal op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur bereikbaar. Heb je buiten deze tijden medische problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag? Bel dan de huisartsenpost. Ook als je ongerust bent of twijfelt of het verantwoord is om te wachten, kun je de huisartsenpost bellen voor advies.

112NL app

Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken kunnen sinds 12 januari 2022 via de 112NL-app de meldkamer bereiken. Ook voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen is de app geschikt. De app is in eerste instantie voor deze doelgroepen gemaakt, maar kan door iedereen worden gebruikt om de hulpdiensten in Nederland te bereiken.

Lees hier meer over de app:


Wij helpen je graag verder

Heb je algemene vragen, opmerkingen, suggesties en/of een klacht of compliment neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Ambulancezorg Limburg Noord

T 088 – 033 02 00

info@ambulancezorgln.nl


Bezoekadres

Nijmeegseweg 40
5916 PT Venlo

Postadres

Postbus 827
5900 AV Venlo