Snel en duurzaam inzetbaar

Nieuwbouw Ambulancepost Weert

Op de nieuwe locatie van de ambulancepost Weert aan de Ringbaan Noord is het bouwbord onthult. Daarmee is de bouw van het nieuwe pand officieel bekrachtigd. AmbulanceZorg Limburg-Noord is de afgelopen jaren behoorlijk uit haar jasje gegroeid. Vanaf de huidige locatie aan de Celsiusstraat op het bedrijventerrein Kampershoek in Weert gingen er geregeld kostbare secondes verloren. Door een toenemende werkdruk zijn prestaties voor de organisatie steeds belangrijker geworden. In samenwerking met de gemeente Weert is er gezocht naar een geschikte locatie. Uiteindelijk bleek de nieuwe locatie, vlakbij de A2,  aan de Ringbaan Noord, hoek Rakerstraat, het meest strategisch. Een verplaatsing naar deze locatie levert dan ook direct een enorme verbetering op van de aanrijtijden en zelfs van de totale prestatie van de organisatie. De dienstverlening wordt hiermee dus nóg beter en nóg sneller.

Enkele weken geleden is er al begonnen met de voorbereidende grondwerkzaamheden. Ook de productie van de prefabwanden van het nieuw te bouwen pand is al in volle gang. Deze worden gemaakt door het bedrijf Living Sequoia B.V. De ontwerpen komen uit de koker van BouwAdvies Beerkens B.V. Uniek is de nauwe samenwerking van Viktor Beerkens met de medewerkers van ambulancepost Weert.

Omdat AmbulanceZorg Limburg-Noord maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, is er gekozen voor een duurzaam en energiezuinig gebouw. Het is vervaardigd van duurzaam verantwoorde materialen en het gebouw is CO2 neutraal. Dat wil zeggen dat er geen gas maar uitsluitend zonne-energie verbruikt wordt, afkomstig van maar liefst 126 zonnepanelen die in het dak zijn verwerkt. Hiermee draagt de organisatie niet alleen een steentje bij aan het milieu maar creëert zo ook een gezonde werkomgeving voor haar medewerkers. Naar verwachting is het pand medio Maart 2018 gereed.

Terug naar overzicht