Nieuwe ambulancepost Bergen in gebruik genomen

Bergen – Op donderdag 30 april is in Bergen officieel de nieuwe ambulancepost van AmbulanceZorg Limburg-Noord in gebruik genomen. Door de betere ligging kunnen de ambulances sneller ter plaatse zijn in de regio. De nieuwe ambulancepost ligt op industrieterrein De Flammert en wordt 24/7 bemand door één ambulanceteam. Het gebouw is op een bijzondere duurzame en ecologische manier gebouwd.

Vanaf deze locatie kunnen ambulances die met spoed naar een hulpverlening moeten nog sneller ter plaatse zijn. In samenwerking met de gemeente Bergen is er gezocht naar een geschikte plek. Uiteindelijk bleek de nieuwe locatie, vlakbij de N271 het meest strategisch. AmbulanceZorg Limburg-Noord streeft hiermee naar een nóg betere en nóg snellere dienstverlening.

Milieuvriendelijk

Door gebruik te maken van hout, zowel bouw- als isolatiemateriaal, heeft het gebouw een duurzaam karakter. Omdat AmbulanceZorg Limburg-Noord maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, is er gekozen voor een duurzaam en energiezuinig gebouw. Het is vervaardigd van duurzaam verantwoorde materialen en het gebouw is CO2 neutraal. Dat wil zeggen dat er geen gas maar uitsluitend zonne-energie verbruikt wordt. Hiermee draagt de organisatie niet alleen een steentje bij aan het milieu maar creëert zo ook een gezonde werkomgeving voor haar medewerkers.

Trots

AmbulanceZorg Limburg-Noord had een feestelijke opening op het programma staan en het draaiboek lag klaar om gezamenlijk met medewerkers en relaties te proosten op deze bijzondere mijlpaal: het officieel in gebruik nemen van deze Noord-Limburgse post. Helaas wordt dit vanwege alle maatregelen achterwege gelaten. Neemt niet weg dat de organisatie ongelofelijk trots is op dit nieuwe pand en haar medewerkers die van hieruit gaan werken bij deze feliciteren met hun prachtige werkomgeving.

Terug naar overzicht