Kwartiermaker AmbulanceZorg Limburg bekend

Heerlen, Venlo, 11 mei 2022

Jeroen van Tilburg wordt de kwartiermaker en bestuurder, van Ambulancezorg Limburg. Hij gaat het proces van de fusie verder begeleiden en wordt de eerste bestuurder van de gefuseerde Ambulancezorg Limburg die per 1 januari a.s. van start gaat. Mirjam Clermonts (voorzitter GGD Zuid Limburg) en Gert Jan Scheffer (voorzitter Raad van Toezicht AmbulanceZorg Limburg-Noord) zijn verheugd dat Jeroen van Tilburg de fusie verder gaat begeleiden naar één gezamenlijke ambulancezorg voor heel Limburg.

Met zijn achtergrond als directeur en manager binnen verschillende ziekenhuizen heeft Jeroen van Tilburg ervaring in verschillende sectoren van de ziekenhuiszorg. Als laatste is hij werkzaam als Directeur Hart- en Vaatcentrum en Manager Zorg en Bedrijfsvoering bij het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. Daarvoor was hij directeur Kanker Instituut bij het Catharinaziekenhuis en heeft hij verschillende functies bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis vervuld. Tevens is hij lid van de raad van Commissarissen bij Breederzorg Thuiszorg.

Hij heeft zich in deze functies onder andere beziggehouden met bedrijfsvoering, personeelsbeleid, informatiemanagement, positionering, samenwerking en netwerkvorming. Hij beschrijft zichzelf als gedreven, resultaatgericht, betrokken bij mensen en een bruggenbouwer.

Jeroen treedt per 1 september aan. In eerste instantie richt hij zich vooral op het voortraject van de fusie, waarna de taken vanuit de “oude” organisatie AmbulanceZorg Limburg-Noord en Acute Zorg GGD Zuid Limburg vanaf 1 januari overgedragen worden aan Ambulancezorg Limburg.

Jeroen van Tilburg
Terug naar overzicht