Inzet automatisch hartmassage-apparaat bij reanimaties

Wist je dat AmbulanceZorg Limburg-Noord bijna dagelijks voor een reanimatie wordt ingezet? Het is dan ook niet voor niets dat wij veel aandacht besteden aan dit onderwerp. Er wordt regelmatig getraind en er wordt voortdurend gekeken naar hoe het nóg beter kan. Vanaf 1 juni zetten we tijdens reanimaties de Corpuls CPR als Mechanisch Thorax Compressie apparaat in. Dit automatisch hartmassage-apparaat neemt de reanimatie over van de hulpverlener, zodra dit kan. De afgelopen maanden is er proef gedraaid met het apparaat.

Voordelen

De inzet van de Corpuls CPR heeft als voordeel dat de kwaliteit van de hartmassages gelijkwaardig is aan de handmatig uitgevoerde hartmassages. Ook vervalt de noodzaak om iedere 2 minuten van hulpverlener te wisselen. Belangrijkste bevinding is dat er meer rust wordt ervaren tijdens een reanimatie, zodat hulpverleners de handen vrij hebben voor andere belangrijke zaken, zoals het klaarmaken van een infuus. Ook tijdens brancard- of ambulancevervoer levert de Corpuls CPR hoogwaardige hartmassages.

GGD Zuid Limburg

Vanaf 1 juni 2022 start AmbulanceZorg Limburg-Noord met het gebruik van de Corpuls CPR. Op 1 december 2022 volgt de GGD Zuid Limburg en vervangen zij hun huidige MTC-device (Autopulse®) door de Corpuls CPR.

Terug naar overzicht