Guus en Sjel van Ambulancezorg Limburg-Noord te zien in landelijke tv-commercial Ik Zorg

Den Haag, 14 oktober 2019 – Vanaf vandaag zijn Guus en Sjel van AmbulanceZorg Limburg-Noord te zien in de nieuwe tv-commercial van Ik Zorg. Hierin vertellen verschillende professionals uit Zorg en Welzijn, waaronder Guus en Sjel, waarom zij in de sector werken. De tv-spotjes zijn onderdeel van de landelijke campagne Ik Zorg die vorig jaar is gestart om zorg- en welzijnsprofessionals te steunen in wat ze doen en nieuwe medewerkers aan te trekken. Dat is belangrijk om nu en in de toekomst goede zorg en welzijn te kunnen bieden.

Guus is in opleiding tot ambulancechauffeur. Hij was eerst marinier, maar hij miste het contact met mensen. Toen hij een dag op de ambulance meereed, ging er een wereld voor hem open. “Op de ambulance vind ik een goede mix van spanning en werken met mensen.”

Sjel miste de afwisseling in zijn werk als verpleegkundige. Toen wees iemand hem op het werk van een ambulanceverpleegkundige. Hij volgde hier de opleiding voor. “Ik zit nu helemaal op mijn plek.“

Naast Guus en Sjel delen ook zorg- en welzijnsprofessionals uit de eerstelijnszorg, geestelijke gezondheidszorg, GGD, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, kraamzorg, ouderenzorg, thuiszorg, de sector sociaal werk én het ziekenhuis hun ervaringen voor de campagne. Wat inspireert hen? Wat zijn hun ambities? Waar zijn ze trots op? In de sector Zorg en Welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. En wie kunnen beter uitleggen waarom het werken in deze sector zo bijzonder is, dan zorg- en welzijnsprofessionals zelf. Zij delen hun ervaringen vanaf nu via commercials op televisie, maar ook in uitgebreidere video’s op social media en ontdekdezorg.nl

Op het platform ontdekdezorg.nl vindt iedereen die geïnteresseerd is in werken in Zorg en Welzijn praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. Ook kunnen zij er terecht voor loopbaanadvies van Sterk in je werk.

Over Ik Zorg
De campagne Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), branche- en beroepsverenigingen en werknemers- en werkgeversorganisaties in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van het actieprogramma Werken in de Zorg, dat in het voorjaar van 2018 is gestart.

Klik hier om de tv-commercial te bekijken

Terug naar overzicht