Eerste vaccinaties bij AmbulanceZorg Limburg-Noord

Vandaag worden de eerste medewerkers van AmbulanceZorg Limburg-Noord in ziekenhuis VieCuri gevaccineerd. 161 medewerkers komen in deze eerste fase in aanmerking voor het Pfizer/Biontech vaccin tegen het coronavirus.

 

Gisteren zijn zij persoonlijk uitgenodigd. Het vaccineren is in de loop van de middag gestart en gaat in ieder geval donderdag en vrijdag door. De vaccinatiebereidheid van de medewerkers is zeer hoog, op dit moment al ruim 87%. Van de 161 mensen die deze week een prik kunnen krijgen, meldden zich er voor de eerste dag al 50 aan. Met deze eerste vaccinaties maken we eindelijk, na tien maanden in crisisstand te staan, een begin met het einde van deze crisis. Guido van den Bogaert, bestuurder AmbulanceZorg Limburg-Noord: “We zijn er trots op dat we als ambulancedienst samen met VieCuri mogen deelnemen aan de eerste vaccinatieronde. Dit helpt ons om de dienstverlening voor onze patiënten en ketenpartners te continueren”.

Tweede vaccinatie
Na de prik worden de medewerkers vijftien minuten geobserveerd. Als alles goed is gegaan, kunnen ze hun werk weer voortzetten. Een week na de tweede vaccinatie ben je pas goed beschermd. De tijd tussen de eerste en de tweede vaccinatie bedraagt drie tot vier weken.

Maatregelen blijven van kracht
Na het inenten van de eerste groep medewerkers blijven alle maatregelen en richtlijnen nog steeds van kracht. Er zijn voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen en die blijven de medewerkers de komende periode ook gebruiken. De overige medewerkers zijn volgens de landelijke vaccinatiestrategie in april aan de beurt om gevaccineerd te worden.

Op de foto heeft onze ambulancemedewerker Susanne Laumer zojuist de COVID-19-vaccinatie gekregen.

Terug naar overzicht