Coronavirus

In de regio Wuhan in China is er een uitbraak van een nieuw coronavirus. De meeste patiënten hebben koorts en luchtwegklachten. De Chinese autoriteiten onderzoeken op dit moment het coronavirus en de bron van de besmettingen en nemen maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vind je actuele informatie over het nieuw coronavirus in China. Ook voor veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus kun je terecht op de website van het RIVM.

Welke persoonlijke bescherming gebruiken we in de ambulancezorg bij een inzet bij een mogelijke met het coronavirus besmette patiënt?

Het sectorale beleid qua beschermingsmaatregelen omvat de bescherming die gebruikt wordt bij strikte isolatie aangevuld met een veiligheidsbril.

Kan ieder ziekenhuis een verdachte patiënt opvangen?

Er wordt altijd vooraf overlegd met het ziekenhuis waar de patiënt naar vervoerd wordt,  onder andere omdat er een isolatiekamer met onderdruk beschikbaar moet zijn.

Hand- en hoesthygiëne

Om de verspreiding van het coronavirus (maar ook bijvoorbeeld het griepvirus) in te perken, is een goede hand- en hoesthygiëne belangrijk.
Meer informatie hierover vind je hier: website RIVM ‘Handen wassen’ |  instructievideo.

Voor actuele informatie over het Coronavirus kijk op de website van het RIVM en de GGD Limburg-Noord:

https://www.rivm.nl/coronavirus/nieuw-coronavirus-in-China/vragen-antwoorden

https://www.rivm.nl/coronavirus/nieuw-coronavirus-in-China

https://www.ggdlimburgnoord.nl/nieuws/2020/01/Nieuw-Coronavirus

Terug naar overzicht