Ambulancezorg Limburg-Noord verhuist naar pand veiligheidsregio

Vanaf 1 juni 2018 verhuist Ambulancezorg Limburg-Noord naar het gebouw van Veiligheidsregio Limburg-Noord aan de Nijmeegseweg 40. Donderdag 30 maart hebben Tjerk Hiddes, bestuurder van Ambulancezorg Limburg-Noord, en Ruud Verwiel, namens de directie van de veiligheidsregio het huurcontract ondertekend.

De ambulancezorg huist nu nog aan de Olivier van Noortweg op Traffic Port in Venlo. Vanaf 1 juni gebruiken 40 medewerkers van de ambulancedienst de voormalige brandweerkazerne Venlo als hun hoofdvestiging. Vanuit deze nieuwe locatie is het bedrijfsbureau met directie en management van Ambulancezorg Limburg-Noord in staat om haar dienstverlening en samenwerking met ketenpartners verder te optimaliseren. In april en mei worden er diverse renovatiewerkzaamheden uitgevoerd in het pand op basis van een open en transparant kantoorconcept, met veel mogelijkheden voor samenwerken en ontmoeten. Ambulancezorg Limburg-Noord gaat ook een deel van de remise gebruiken voor opslag. De gezamenlijke huisvesting van de twee crisispartners moet leiden tot verdere vormen van samenwerking, waarbij de burgers centraal staan. Beide organisaties zien er naar uit om dit gezamenlijk vorm te geven.

Interne verhuizing
Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft door het vertrek van Brandweer Venlo enkele jaren geleden naar de nieuwe kazerne aan de Ariënsstraat en het meer recente vertrek van een andere huurder meer ruimte gekregen in haar kantoorpand aan de Nijmeegseweg. Ondanks deze ruimte heeft Veiligheidsregio Limburg-Noord nog wat meer ruimte gecreëerd voor de nieuwe huurder. Inmiddels heeft een deel van de medewerkers van de veiligheidsregio een nieuwe werkplek gekregen in het gebouw aan de Drie Decembersingel. In dit pas opgeknapte gebouw, waarin ook consultatiebureau Blerick is gehuisvest, werkten tot voor kort voornamelijk medewerkers van de GGD van Veiligheidsregio Limburg-Noord en directie en concernstaf.

Terug naar overzicht